måndag, maj 10

De skyldiga


De skyldiga är en absolut inte svårläst men otroligt bindande bok. Lena Ollmark har verkligen förmågan att skriva levande och skrämmande vilket är en bra egenskap om man skall skriva en rysare som den här. Lukten av rök och ruttna ben samt knarrandet från en man som går igen ekar i mina ögon just när jag skriver detta...

Sara har flyttat än en gång. Denna gång värre än de andra. Hur skall hon överleva i en lite lantby utan några vänner, det ända sällskap hon har är de illaluktande korna som råmar på ängen utanför fönstret. Louise, hennes bästa vän som tyvärr bor långt borta, har inte mailat på ett bra tag och mobbad i skolan som hon är, är det ända sällskap hon har Legolas från Sagan om ringen som ler ner mot henne från planschen ovanför skrivbordet.

Vem kunde då tro att just Legolas skulle bli Saras följeslagare och rådgivare när en pyroman börjar härja i området och visar sig vara ute efter just Sara. Med Legolas i fickan och den döde Erik (som visat sig sedan Sara gjort ett test på nätet och envist påstått att Sara var en av de skyldiga) vid sin sida får Sara vara med om hemskare äventyr än hon i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Skall hon, hon av alla, lyckas förgöra pyromanen (levande eller ej)?

De skyldiga är en, inte så värst tjock (219 sidor) bok som slår bojor runt dina händer så att du omöjligt kan släppa dig. Läs den (men kom ihåg att allting bara händer mellan bokens pärmar)!

Inga kommentarer: