fredag, augusti 13

Släppa taget



Nu när sommarlovet närmar sig sitt slut och hösten kommer farande med stormsteg tycker jag att det skulle vara passande med en riktigt somrig bok som avslutning på sommarlovet och början på en ny termin. Som ni kanske har märkt har jag inte bloggat på ett tag och det kan hända att det blir lite knapert med blogginlägg även en tid i framtiden men här kommer ändå slutet på sommaren: Släppa taget.

Släppa taget är en bok som redan vid bara åsynen av den släpper ifrån sig sommar. Blommor och en fläktande vind, vågor som bryts ute till havs och faller ihop som vita gäss och rödlackade tår som gräver i sanden. Det är sommar, eller hur? Den här boken handlar förutom sommar och sol om många starka saker, som exempelvis att våga följa sitt eget hjärta och att stå inför det stora valet mellan pojkvän och vänner, husvagn och badsemester med eget hus. Läs och få en sista fläkt av sommaren.

Kelly är en flicka, snart en dam, och Mike är hennes pojkvän. Mike som tar upp en stor del av hennes liv, hennes tankar, hennes tillvaro. De är så lika ifråga om behov och fysiska känslor men ändå så olika... Det börjar med att Mike kommer med ett fullkomligt strålande erbjudande; Kelly skall få följa med honom och hans vänner på en campingresa i husvagn! Han gör dock det stora misstaget att ta det förgivet utan en tanke på att Kelly kanske inte skulle vilja dela husvagn med flera främmande killar och stanna kvar i husvagnen om dagarna som ett femte hjul som inte alls borde vara där, så han blir såklart väldigt besviken och arg när Kelly för engångsskull fattar sitt eget beslut och istället följer med den nya vänskapen Jade och hennes kompis till paradiset i Grekland. De båda turturduvorna skiljs alltså som ovänner och har för stunden inga planer på att ses i Grekland när husvagnen har vägarna förbi.

Med den så gott som perfekta smöraren Jade och den blyga Sarah som har en hemlig passion för allt som har med matlagning att göra reser Kelly sist och slutligen till Grekland utan att egentligen veta vad hon ger sig in på. Men det blir förstås perfekt. Huset är ljuvligt och gården likaså, stranden oförbätterlig och solen... Dagarna förflyter genom att masa sig upp ur sängen, gå till stranden i bara bikini, bada, sola, återvända till huset för att duscha och smörja in sig och när kvällen nalkas göra sig fin för att hänga på nattklubbar i staden och stöta på nya bekantskaper. Riktigt lugn blir Kelly tyvärr aldrig trots allt, för längst inne i bakhuvudet lurar hela tiden längtan efter Mike och den vägrar ge med sig. Men så dyker hela gänget inklusive Mike upp helt plötsligt och oväntat...

Det här är avslappnande, romantiskt och underhållande i en paradisvärld. En definitivt läsvärd bok.

Författare: Kate Cann
Sidantal: 280
Första meningen: Tre veckor i juni var livet underbart och allting gick som jag ville.

Inga kommentarer: