tisdag, juli 6

Sabotage


Sabotage är Emma Valls andra deckare om femtonåriga Svala, som snart skall gå ut nian. Svalas mamma kommer från Island, har nyss separerat från Svalas och Péturs far och bryr sig i dessa stunder bara sig om sin egen konst som hon tillbringar all sin lediga tid med. Svala lever alltså ett ganska ensamt liv, stressad som hon delvis är inför slutproven och gymnasieval, men även inför teatern.

Teatern är ett projekt som skolans rektor anser vara det absolut bästa sättet att skapa en bra miljö i skolan. Teatern regisseras av Katja, en person som sedan en tid tillbaka är bekant med Svala och ivrigt ställer fram olika föreställningar när hon reser omkring med sin cirkuskaravan. Intet ont anande kör de hårt igång med Romeo & Juliet. Alla skall vara med, alla får en roll.

I teatern medverkar även en grupp elever från Dalen. Just de eleverna kämpar för att bli accepterade och accepterar kanske inte alltid andra. Därför råkar det nästan alltid bli bråk när de är i närheten, så det är kanske inte så konstigt att Svala misstänker just dem när mystiska saker börjar hända på teatern. En sak är nämligen säker. Någon vill förhindra teatern och tänker inte låta sig hindras av något.

Sabotage är en typisk ungdomsdeckare som inte riktigt lyckas fånga mitt intresse. Delvis är språket enkelt och intetsägande och samma sak gäller hela boken som på något sätt känns väldigt kort med sina ynka 174 sidor. Kanske lyckas dock denna bok fånga dig som tycker om spänning och inte är ute efter något krävande att läsa.

Snusmumriken

Inga kommentarer: