lördag, juni 19

Piratböcker


Piraterna
Iain Lawrence är en författare som har stora erfarenheter av havet och båtar av olika slag, vilket han också ger uttryck för i boken Pirater. Han härskar över havet i boken och ibland låter han det vara lugnt och stilla, så att sjömännen förtvivlat försöker få seglen skotade, och ibland är stormen så stark att masterna svajar oroväckande och skeppen sjunker ner i vågdalar och vatten öser in på däck. Med lite känsla för havet är den här boken en riktig skattkista.

John Spencer är en sjuttonårig yngling som nu skall ge sig av på sin första resa över den stora Atlanten. Med sig har han en ganska ynklig besättning och tillsammans reser de med skonaren Dragon.

En positiv sak med den här boken är att händelserna börjar väldigt snabbt, boken hinner aldrig bli långtråkig. Efter att besättningen på Dragon plockat upp den allvetande sjömannen Horn, som säger sig komma från ett förlist fartyg, händer allting på samma gång. Spökskepp, hajar, sjukdomar och pirater är några exempel på vad som härjar bland öarna. Men vem är egentligen Horn och hur skall besättningen reagera när de får höra hans egentliga historia?

Jag älskar piratböcker eftersom de på något sätt är så friska. Man får komma ut på det fläktande havet och uppleva härliga äventyr. Detta är perfekt sommarläsning!

Pirater
Ett annat väldigt bra alternativ till piratläsning är Pirater, skriven av Celia Rees. Här möts två flickor från helt olika samhällsklasser (den ena dotter till en rik handelsman och den andra en slav på en plantage) och finner varandras hjärtan på plantagen som den rika får i sin ägo. Tillsammans flyr de och hamnar efter många om och men som enda flickor på ett piratskepp. Utklädda till pojkar (vem vill ha flickor ombord på sitt skepp?) upplever de sedan många gastkramande äventyr till havs.

Detta är en bok som, förutom att den är och spännande, är väldigt romantisk. Jag lovar att boken Pirater kryper rätt in i ditt hjärta och jag rekommenderar den med glädje åt alla.

Jag önskar er mycket trevlig piratläsning

/Snusmumriken



1 kommentar:

Sofies bokblogg sa...

Jag har läst "Pirater" av Celia Rees, och tycker att den är jättebra! :)
Kul att du följer min blogg :)
/Sofie